Bu aralar ofiste ayvalı ıhlamura taktım. Doğadan'ın bitki çaylarını genel olarak beğeniyorum. Evde tercih etmem ama ofiste içmek için başarılılar bence. Evde ise taze taze kendimin demleyeceği çayları tercih ediyorum tabi ki. Bir aralar çok düşkündüm, sonradan yavaş yavaş azalttım. Doğadan'ın ayvalı ıhlamuruna gelince, kokusu tadından daha güzel hatta sadece kokusu için bile bazen bir bardak içtiğim oluyor. Odamın içi de mis gibi kokuyor. Tavsiye edebilirim, ama tabi ki evinize gidince bir ayvanın kabuğunu ve birkaç dilim de ayvanın kendisini, elma kabuğu, tarçın, karanfil ve zencefil koyarak kaynatacağınız bir ıhlamurun yerini tutmayacaktır. Bu arada bitki çaylarının kaynatılmaması, demlenmesi gerektiğini biliyorum, ama ıhlamuru kaynamış hali ile o kadar çok seviyorum ki, demlemiyorum, genelde kaynatıyorum:(
Merhaba; Toplanın şöyle etrafıma size çok güzel bir deneyim anlatmak istiyorum. Geçen hafta Seyahatperest Özge 'nin davetine uydum. Mutfak Sanatları Akademisi 'nde İtalyan Yemekleri Workshop'ına gideceğim benimle gelmek isteyen var mı dedi? Yemeklere baktım. Menüde el yapımı deniz mahsüllü fettucine, kuşkonmaz çorbası ve Marble cheesecake, amaretto ve bitter çikolatalı vardı. Kuşkonmaz çorbası ile ilgili bir fikrim yoktu, cheesecake ile zaten aram yok ama deniz mahsüllü fettucine beni can evimden vurdu. Zaten önceki hafta internette birkaç tarif okumuştum ama açıkçası hangisini pişireceğim hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bir de bu deniz mahsülleri ucuz değil sonuçta. Benim de yemekle çok iyi bir ilişkim olmasına rağmen çok vardır beceremeyip çöpe atmak zorunda olduğum yemekler. O yüzden de bu deniz mahsüllerine hep mesefali yaklaştım. Neyse. Menüyü görünce buna ben gitmeliyim dedim. Sağ olsun Özge'nin kedileri de öyle düşünmüş. Pazartesi workshopa katılmak için benim gid
Yorumlar
Yorum Gönder